Retorik – no quick fix

lecture

Foto: flickr, Sean MacEntee

Retorik är något som finns runt om oss och i oss. Vi är kanske till och med impregnerade av retorik. Nja, det kanske var att ta i! Men i vilket fall som helst så är vi alla omgivna av kommunikativa retoriska situationer och som högskolelärare förväntas jag stötta studenterna att delta i dessa oavsett hur de är utformade. Samtidigt förväntas jag stötta studenterna i dennes möjligheter att växa som språkbrukare. Jag använder retoriken som analysredskap för att förstå kommunikation och kunna sätta ord på det jag förstår, hör och ser. Retoriken är alltså en väl beprövad vetenskap jag lutar mig mot. Jag startade bloggen Retorik – no quick fix som en möjlighet att presentera och reflektera över retorik som tankeverktyg när det handlar om muntlig och skriftlig framställning. Jag har alltså i huvudsak ett retoriskt perspektiv in i mitt intresse för kommunikation. Bloggen har ett fokus på den praktiska retoriken där det handlar om att använda sitt språk, sin kropp och sina tankar och handlingar unikt i varje situation. I bloggen befinner jag mig i en mängd olika retoriska situationer som jag reflekterar över.

Min blogg hittar ni här: http://ceciliaolssonjers.se/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.