Nu är rapporten om lärandemiljön här

Vid lite trevligt fredagsmingel presenterades rapporten om lärandemiljön vid Malmö Högskola. Rapporten innehåller resultat från en enkät som sändes ut till samtliga studenter och lärare 2016.  Syftet med enkäten var att kartlägga studenters och lärares uppfattningar om både undervisnings- och studiemiljön.

1111 studenter och 82 lärare svarade. En majoritet av deltagarna är nöjda med både undervisnings- och studiemiljön. Svaren visar också på att det finns en rad områden som kan förbättras. Lärarna efterlyser mer flexibla undervisningsmiljöer och studenterna fler och varierade studiemiljöer.

Resultatet är tänkt att utgöra en kunskapsbakgrund för det utvecklingsarbete av lärandemiljöer, både formella och informella, som lärandemiljögruppen vill bedriva vid Malmö Högskola.

Lärandemiljögruppen passade även på att presentera pågående aktiviteter för att ytterligare förbättra lärandemiljön inom hela högskolan, allt baserat på önskemål och kommentarer som kommit fram i enkäten.

Blir du nyfiken? Materialet finns kvar på Niagara, plan 5, ytterligare ett par veckor. Vill du läsa hela rapporten eller  klickar du här: mah.se/akl.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.